Новини

Розпорядженням Кабінету міністрів від 15 березня 2024 р. № 243-р, затвердженно «ДЕРЖАВНУ ЦІЛЬОВУ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНУ ПРОГРАМУ для забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року»
Зокрема, у програмі передбачено:
"....подальша підтримка книговидавничої справи в Україні, зокрема видання книг українською мовою, у тому числі перекладної літератури, підвищення конкурентоспроможності української книжкової продукції як на вітчизняному книжковому ринку, так і за межами України;" ( детальніше: https://www.kmu.gov.ua/.../pro-zatverdzhennia-derzhavnoi...)
То чому ж позиція Міністерство освіти і науки України настільки розбіжна з думкою Денис Шмигаль та Кабінету міністрів України щодо книжкового ринку та його розвитку!
Дякуємо п. Максиму Потураєву та Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики за розуміння ситуації та підтримку єдиного поліграфічного ЗВО України.
Сьогодні, у час, коли держава повинна консолідувати сили заради боротьби зі спільним ворогом та нарощення єдиної культурної та соціальної позиції, пріоритетом чомусь визначено знищити поліграфічну та пакувальну галузь.
Кому вигідні

Szanowny Panie Rektorze,

Z zadowoleniem pragnę poinformować,że przygotowany przez Państwa z naszą pomocą program budowy sieci współpracy z podobnymi instytucjami edukacyjnymi w krajach Unii Europejskiej zaczyna przynosić rezultaty.

Po za 2 ośrodkami polskimi zainteresowanie wspólnymi przedsięwzięciami z Ukraińską Akademią Drukarstwa w zakresie kształcenia młodzieży oraz prac naukowo - badawczych wykazują: Pagora - Wyższa Szkoła Inżynierska w Grenoble,Fachhochschule w Stutgarcie...oraz...

Wszystkie te instytucje

21.03.24, 13:00
УАД. Головний корпус. м. Львів, вул. Під Голоском, 19

Мирне зібрання сотень студентів проти свавілля «команди» Міністерства освіти і науки України.

 1. Вимога про повне зупинення реорганізацій ЗВО до представлення затверджених умов та обґрунтованих підстав такої реорганізації щодо кожного ЗВО.
 2. Вимога про відставку міністра Лісового, заступника міністра Винницького та «команди реформаторів» МОН.

Не дамо МОН знищити вищу освіту. Чекаємо у Львові.

Слава Україні!


Студентство та освітня спільнота Української академії друкарства вдруге за два роки продемонстрували проактивну позицію з приводу несистемних освітніх реформ МОН України.

Сьогодні, 21 березня, більше тисячі небайдужих людей зібралося біля головного корпусу УАД з метою виступити ПРОТИ реорганізації єдиного в Україні закладу вищої освіти, що здійснює підготовку фахівців у сфері поліграфії.

Українська академія друкарства — це спільнота однодумців, які не дають померти