18–19 вересня Українську академію друкарства відвідав керівник польського поліграфічного підприємства «COLOR GRAF» з міста Ґданськ, у якому студенти УАД проходили виробничу практику.

Метою візиту поліграфічної фірми було обговорення із керівниками академії умов подальшої співпраці за угодою, яка була підписана у березні 2018 року. Завдяки домовленості, влітку 2018, студенти Української академії друкарства змогли проходити практику на виробничих потужностях «COLOR GRAF». Також представник польської делегації Роберт Допіеральський забажав особисто провести співбесіду із студентами, які виявили ініціативу взяти участь у практиці та відібрати серед них кращих кандидатів.

У рамках зустрічі представники фірми висловили подяку Українській академії друкарства за якісну підготовку наших студентів, які змогли швидко адаптуватися на іноземному виробництві та продемонструвати високий рівень поліграфічної підготовки. Достойний результат наших студентів зумовив збільшення кількості місць для практикантів з 10 до 30 осіб, а також була висловлена пропозиція проведення практики не лише у літній, а й у зимовий період.

Керівництво УАД висловило побажання, щодо організації лекційних та лабораторних занять, які б проводилися на базі «COLOR GRAF» інженерно-технічним персоналом. Тобто окрім практичних навиків студенти зможуть одержувати відповідні теоретичні знання. Також була пропозиція проведення лекційних та практичних занять викладачами академії, які б виїжджали на фірму, яка створить належні умови. Окрім цього було запропоновано створення лекційних курсів, які викладатимуть працівники польського підприємства в Українській академії друкарства.

Також було обговорено подальшу співпрацю між поліграфічним підприємством та нашим ЗВО, яка зумовлює зміцнення матеріально-технічної бази УАД для покращення практичного рівня підготовки студентів.