8 вересня Українську академію друкарства відвідала делегація з Лодзького політехнічного університету в складі помічника ректора з міжнародних зв’язків Марека Сикети і фахівця відділу міжнародних стосунків університету Софії Азовцевої. Оскільки між нашими вузами вже є підписана загальна угода про співпрацю, то цього разу обговорювалися конкретні питання про навчання студентів академії і студентів університету за програмою подвійного диплому, обмін студентів за програмою Erasmus+ та розвиток напрямів обміну не тільки для навчання, а й обмін груп студентів за культурною програмою, а саме проведення практик у поєднанні з відвідуванням культурних пам’яток міст. Також домовилися про обмін викладачів між вузами для читання лекцій.

Особливу зацікавленість викликало у наших польських партнерів навчання їх аспірантів у нашій аспірантурі та захист кандидатських і докторських дисертацій у спеціалізованій Вченій раді академії.

Крім того, були обговорені напрями спільних наукових досліджень, для проведення яких будуть створені спільні наукові групи. Для цього було домовлено про відео-конференцію структурних підрозділів академії з структурними підрозділами Лодзької політехніки для того, щоб за допомогою таких конференцій домовлятись про початок проведення конкретних наукових розробок.